Терапия с пеене

Валборг Вербек-Свердстрьом и нейната "Школа за разкритие на гласа" - съвременен мост на човечеството към Духовния свят (1)

Submitted by admin 2 on Пон., 10/05/2021 - 10:27

Скъпи приятели, ще започнем представянето на една основополагаща книга, както по отношение на антропософската специфика на вокалното изкуство, така и по отношение на терапевтичната му роля. 

Дорина Василева: "Орфей и неговата мисия за развититето на човечеството"

Submitted by admin 2 on Нед., 07/10/2018 - 07:00

„В шестата епоха песента на Аполон ще стигне до своята цел. [...] Повторението на втората епоха на земното развитие в шестата епоха ще бъде на една по-висока степен.“ — Рудолф Щайнер, GA-113, осма лекция.

Олга Городкова: Тишината е родината на етерните сили...

Submitted by admin 2 on Вт., 28/08/2018 - 22:25

В неделната вечер софийското читалище "Акад.Андрей Стоянов" се огласи от концертното хорово изпълнение на участниците в обучението за разкриване на гласа по метода на г-жа Валборк Вербек, някои от които три дни преди това изобщо не се познаваха. Като магия звучеше това толкова хармонично сцепление на гласовете, което може да се случи само и единствено, ако тези хора са изпълнени със силен импулс за развитие на собствения си глас и личност, с готовност да се вслушват не само в собствения си глас, но и в гласовете и личностите наоколо.