Отговор от WELEDA на Отвореното писмо от 6.10.2018 год.

Submitted by admin 2 on Вт., 13/11/2018 - 18:27
Лавандула

Скъпи приятели, преди почти месец изпратихме Отворено писмо до фирмата WELEDA, с което изразихме желанието си в България освен козметичните продукти на фирмата и някои елексири, да започне продажба и на антропософски лекарства. През този близо месец доста хора ме питаха дали се е получил някакъв отговор. Да, отговорът дойде преди малко. Лично за мен това е една малка победа, защото, да си призная чистосърдечно, не очаквах никой в лицето на тази голяма фирма да ни обърне внимание. Е, явно съм грешала. И явно човек трябва да е по-смел в действията си, в очакванията си и във вярата, че срещу него не стои просто една бизнес-институция, а хора. Все пак това е антропософска институция, което има значение.

Ето линк към изпратеното писмо през октомври: https://med.anthrobg.net/bg/node/356

 

Билки

 

* * *

Това е отговорът, който получих:

Здравейте Дорина,

Много благодарим за отправеното запитване, както и за подкрепата в развитието на интереса към Антропософията в България. С огромен интерес прочетохме писмото и сме изключително радостни, че идеята зад Weleda, както и мисията на марката, набират все повече съмишленици и у нас.

Запитването Ви беше незабавно изпратено към централата на Weleda и чакахме техния отговор. За съжаление, преди няколко седмици управата на Weleda са взели решение да замразят разпространението на лекарства за антропосoфска терапия до страните, в които тези препарати са вече налични. Това решение е съгласувано с борда на директорите на Weleda и евентуалното разкриване на нови проекти ще се забави с поне 2 години.

От Weleda ни осведомиха, че не само България е отправила подобно запитване, но за съжаление към момента ще трябва да почакаме.

Още веднъж, много благодарим за изявеното желание за съвместно сътрудничество. Оставаме на разположение за други идеи и съвместни проекти.

Поздрави,

Десислава Петрова

Dessislava Petrova

Assistant Brand Manager

* * *

Отговорът ми:

Здравейте Десислава,

Изказвам благодарността си, че сте запознали с писмото ни централата на Weleda, и те са поели ангажимента да отговорят.

Въпреки невъзможността засега в България да се разпространяват Вашите лекарства за антропософска терапия, вярваме, че с тази малка крачка на осъществена комуникация е поставено добро начало за нашите бъдещи отношения на сътрудничество.

Общността по Антропософска медицина, както и приятелите от другите общности, също са отворени за бъдещи общи идеи и съвместни проекти.

Винаги сте добри дошли на нашите инициативи и срещи, информация за които можете да намерите в Календара в сайта по Антропософска медицина: https://med.anthrobg.net/bg

Сърдечни поздрави,

Дорина Василева