Сетивно мислене

Рудолф Щайнер - за правилната съвременна медитация - "В чистите лъчи на светлината..." (11)

Submitted by admin 2 on Нед., 19/01/2020 - 17:05

…Винаги непосредствено след събуждане, когато през душата още не са преминали други мисли, трябва да оставим да заживеят в душата си дадените ни от нашия учител медитационни думи. Не бива обаче да ги разглеждаме като материал за спекулиране и философстване. Трябва колкото е възможно по-малко да размисляме за смисъла и значението им. Време за размисляне имаме през останалия ден.

Рудолф Щайнер за чистото мислене като изходна точка към съвременното ясновиждане(4)

Submitted by admin 2 on Пон., 02/12/2019 - 21:21

...С чистото мислене човек живее в свръхсетивното, но самото то се изживява само по свръхсетивен начин; свръхсетивното още не се изживява по друг начин. А надсетивното изживяване трябва да бъде продължение на това душевно изживяване, което може вече да се постигне в свързването с чистото мислене... Събр. съч.

Нели Хорински: Споделена гледна точка към съвременното мислене и неговото развитие (3)

Submitted by admin 2 on Вт., 28/11/2019 - 18:18

Скъпи приятели, продължаваме с третата част от нашата поредица за съвременното мислене и неговото развитие по пътя на духовното ученичество.

Материалът, който споделяме ни е ценен дар от Нели - дългогодишен наш приятел, съмишленик, преводач на Рудолф Щайнер и негови последователи, и най-вече - невероятен Човек, чиято подкрепа аз и други мои приятели чувстваме във всяко наше антропософско начинание и изследване.

Ита Вегман: Пътят на посвещение в древните мистерии и пътят на познанието днес (2)

Submitted by admin 2 on Пон., 18/11/2019 - 20:38

Продължаваме с поредицата за правилния път на съвременното посвещение като споделяме един истински скъпоценен камък, представен от Ита Вегман на Коледа 1930 год., който буквално преведох преди броени часове, защото той ме откри снощи ненадейно, докато издирвах годината, в която е правена една нейна фотография.