Дорина Василева

Периодът в края на годината - важна част от ритъма на всяка човешка душа (първа част)

Submitted by admin 2 on Вт., 07/12/2017 - 09:37

Намираме се в периода от четири седмици на Адвента, последвани от Рождество и Тринадесетте свети дни и нощи - период, който продължава до 6 януари!

Сто и шейсет години от рождението на Рудолф Щайнер - Учителя, призван да отгърне завесата за света на Духа пред човечеството

Submitted by admin 2 on Съб., 27/02/2021 - 07:44

Днес се навършват 160 години от рождението на моя Учител.

Реших първите думи, които днес ще промисля в душата си, първите думи, които ще напиша в това слънчево февруарско утро, първите чувства, в които вътрешно ще засияя, да бъдат за теб, Учителю!

Години наред в този ден издирвах нещо ценно, което си казал или нещо ценно, което други, които са те познавали  и са почувствали, са изляли в слово за теб.

Дорина Василева: Творческо-медитативна работа върху Зодиака

Submitted by admin 2 on Вт., 03/11/2020 - 08:54

Скъпи приятели на антропософското изкуство и арт-терапия, от около два месеца започнах работа върху 12-те зодиакални области, разделяйки ги на триади според стихиите, с които са свързани: огнена, водна, въздушна и земна, като придружавах всяка картина с кратко медитативно стихче, идващо в самия процес на работа. 

Започнах, защото имах потребност да работя с цветове, да чувствам тяхното докосване, преливане, танц, от които се раждаха формите, и които моите мисли оплождаха с конкретно съдържание.