Адвента

Да подготвим душата си за изживяване на вътрешното Слънце - раждането на Младенеца в съществото ни!

Submitted by admin 2 on Нед., 10/11/2019 - 22:40

Скъпи приятели,

Настъпва най-съкровеното време от годината. То започва с четирите седмици на Адвента, продължава с Бъдни вечер и Тринадесетте Свети нощи и Дни, и завършва с Богоявление.

В края на всяка година човешката душа получава шанса отново и отново да премине през това тъй важно време за преосмисляне, вътрешна промяна и поемане по пътища, изпълнени със светлите ни мисли, смелите ни дела и чистите ни сърца! Дай Боже всекиму такъв път!

Кристина Кейн: Четвърта седмица на Адвента "Моралът е... любовта към нещо, което все още не съществува, но може да бъде..." (4)

Submitted by admin 2 on Нед., 23/12/2018 - 09:14

Четвъртата седмица на Адвента може да бъде посветена/отдадена/ на четвъртия човешки елемент, на АЗ СЪМ. Когато започне пречистване в чувстването, мисленето и волята, АЗ СЪМ започва да навлиза в душата. Ние виждаме този процес в бременността с Исус в тялото на майка му Мария. Мария, нашата душа, пречиства същността си и е способна да носи младенеца Исус, нашия АЗ СЪМ.

В дните до Богоявление да обединим общностния дух и изградим жива връзка с Духовния свят!

Submitted by admin 2 on Ср., 19/12/2018 - 09:20

Скъпи приятели, намираме се в Третата седмица на Адвента, а след броени дни ще пристъпим и в Четвъртата непълна седмица, която ще кулминира в събитието на Бъдни вечер - Рождество Христово! От тази свята нощ до Богоявление започват Тринадесетте Свети дни и нощи!

Кристина Кейн: Трета седмица на Адвента "От духовните светове в нашата воля се вливат сила и увереност..." (3)

Submitted by admin 2 on Нед., 16/12/2018 - 10:27

Когато пристъпим в третата седмица на Адвента, можем да насочим вниманието си към третия аспект на душата - волята. От нашите три душевни способности волята е най-слабо разбрана, защото тя е способност в процес на развитие. Нашата задача е да я въведем в състояние на съзнание, така че да не е инстинктивна.