Художествена евритмия

Мария Щайнер за свръхсетивната същност на Евритмията

Submitted by admin 2 on Нед., 09/02/2020 - 16:02

Рудолф Щайнер ни даде Евритмията, за да може нашата душа съзнателно да улови това, което вече принадлежи на най-близките по-висши светове, напипвайки в свръхсетивните области по пътя на движенията на тялото, които следват етерните течения.

Евритмията на д-р Рудолф Щайнер и нейното дълбоко непознаване и неразбиране от последователите на Учителя

Submitted by admin 2 on Пон., 27/01/2020 - 17:27

               От известно време в мен се роди желание да напиша тази статия. Поводи за това имаше твърде много в годините – от възгласите на белите братя и сестри „Всички сме едно!” и „Всичко е любов!” до това да ми обясняват как Паневритмията и Евритмията били едно и също нещо.

Дорина Василева: "Орфей и неговата мисия за развититето на човечеството"

Submitted by admin 2 on Нед., 07/10/2018 - 07:00

„В шестата епоха песента на Аполон ще стигне до своята цел. [...] Повторението на втората епоха на земното развитие в шестата епоха ще бъде на една по-висока степен.“ — Рудолф Щайнер, GA-113, осма лекция.

Галина Бертелсен: Когато играем евритмия, настъпва промяна в целия организъм...

Submitted by admin 2 on Нед., 30/09/2018 - 21:09

Преди броени дни в София завърши петдневният първи модул от въведение в Евритмията (звукова и тонова) – „любимата дъщеря на Антропософията”, дадена от Рудолф Щайнер като изкуство на бъдещето, и заедно с това като изкуството с най-висок потенциал да въздейства хармонизиращо върху целия човешки организъм.

Днес се навършват 151 години от рождението на Мария Щайнер - съпруга и духовен съмишленик на Рудолф Щайнер

Submitted by admin 2 on Ср., 14/03/2018 - 08:13

Днес се навършват 151 год. от рождението на Мария Щайнер - съпругата на Рудолф Щайнер, една от важните жени в живота му, заедно с Ита Вегман. Отношения, излезли извън елементарните предели на мъжко-женските земни отношения, и превърнали се в импулси за истинско развитие не само на личности в тогавашния им антропософски кръг, но и за поколения напред, с поглед към бъдещето на цялото човечество. Робърт Пауъл в своята "Херметична астрология" пише следното по повод херметичната карта на нейното раждане: