Верена Щаел фон Холщайн: ПРИРОДНИТЕ ДУХОВЕ. КАКВО КАЗВАТ ТЕ. ВИСШИЯТ (33)

Submitted by admin 2 on Съб., 27/01/2024 - 14:22
Война

ВИСШИЯТ

Волфганг Вайраух:  Здравей.

Висшият: Здравей.

ВВ: Какво се случва в духовен план когато две нации воюват помежду си?

Висшият: Зависи. И духовете на нациите имат търкания един с друг, но не се бият помежду си. Ние, добрите сили, не винаги споделяме едно и също мнение и често има – казано с човешки понятия – несъгласие относно решенията. Единият може да иска процесите да протичат по-бързо, а другият – по-бавно. Съвсем е възможно от това да възникнат войни. В много случаи войните са възможности за свързването на групи хора в съвместна карма, в една обща карма. Заради това цели групи хора могат да минат през един общ процес.

ВВ: В днешни времена хората се информират чрез медиите за всичко, което става по света. Това във ваш интерес ли е?

Висшият: Да, положихме много усилия за това.

ВВ: Какво е празникът на Михаил?

Висшият: Победата на хората над дракона. Това е изобразено като победата на Михаил над дракона.

ВВ: Рудолф Щайнер говори от време на време за един празник на Михаил в бъдещето, подобен на празниците Великден, Йоановден и Коледа. Що за празник ще бъде това?

Висшият: Празник на Светлината.

ВВ: Можеш ли да кажеш още нещо за това?

Висшият: Да, с удоволствие. Колко книги искаш да напишеш за това? Михаил е Архангелът на светлината. В природата това получава израз при дърветата по време на Архангеловден, когато те връщат лятната светлина, като започнат да греят. Единствно наесен земята излъчва светлина обратно в космоса чрез златистите багри на листата. Тази светлина може да се превърне в звездна светлина.

Процесът на връщане обратно на лятната светлина се получава по два начина. Част от светлината струи обратно в космоса, а другата част се влива духовно в земята и преструктурира космически земните структури. Светлината се претегля и преценява. Една част може да се върне в космоса, а друга част се влива в земята и преобразува земните кристали. Това трябва да се разбира в качествен, а не в количествен смисъл. Това е процесът на есента: измерването на светлината. Задачата на човечеството в бъдеще е да превърне този процес в празник. Това е трансформация на Възкресението.

 

Михъил

 

ВВ: Какво могат да направят хората, за да се запознаят по-отблизо с този процес?

Висшият: Бъдете изпълнени със светлина! А сега бихте искали да знаете как да се изпълните със светлина? Борете се с тъмните мисли в себе си и се борете с тях всеки ден, двадесет и четири часа в денонощието. Това важи за всеки човек. Когато прогоните тъмнината, във вас ще има място за светлината. Ако искате да предадете това на децата, носете им светлина, приказки за светлината. Разказвайте им приказки, които ви носят радост. И се смейте много, защото смехът е гласовият израз на светлината. Не живейте в пещери в земята, живейте в къши, които са светли. Това беше хубав въпрос за мен.

ВВ: Какви промени ще възникнат у хората в бъдеще във връзка с възприемането на етерния свят? Кога ще започне тази форма на виждане при хората?

Висшият: Тя е започнала вече. Но много хора не го забелязват, само някои. Може би забелязват, че виждат някак по-различно, както и това, че възприятията им са като мрежа, тък като това има връзка. Чрез мрежовото възприятие те гледат над оградата на собствената си градина. Мрежовите възприятия се простират отвъд собствените ти граници.

ВВ: Сега говориш за всеобхватното възприятие, при което всеки човек да може да има представа за цялото човечество?

Висшият: Да, това е само началото. Между другото това ще доведе и до факта повече хора да станат астматици, защото дишането ще се промени, когато етерното тяло се разхлаби по-явно. Хората ще получават астма, когато не допускат новото възприятие, когато възприемането на етера, до известна степен, бъде задържано от физическото. Новото възприятие няма да се появи еднакво навсякъде – в бъдеще ще бъде развивано най-вече в Русия и Иран, много повече, отколкото в Централна Европа. Днес много деца го притежават.

ВВ: На какво се основава мигрената?

Висшият: В основата на мигрената стои откъснатостта от космическите влияния. Подобно нещо често се появява в определени периоди от живота на някого и когато човекът стане по-отворен духовно, мигренните пристъпи отново изчезват.

ВВ: Можеш ли да опишеш кои ще са най-неотложните задачи за хората в близкото бъдеще?

Висшият: Действайте!

ВВ: Има много неща, които човек може да прави. Можеш ли да кажеш малко по-конкретно?

Висшият: Правете това, което ви диктува сърцето!

ВВ: Това е нещо различно за всеки човек.

Висшият: Хората трябва да започнат да възприемат елементарните същества и духовните същества и да работят с тях в едно и също направление. В противен случай Земята ще се разпадне. Тя ще загине, ако хората не поемат своите задачи и своята отговорност за етерните, душевните и духовните аспекти на космоса. И след това – това е много важно – хората трябва се научат какво е красота. Те трябва да се научат не просто да действат и да произвеждат каквито и да било предмети, а че всичко трябва да бъде красиво оформено.

ВВ: Кое е най-важното за личностното развитие на хората в близко бъдеще?

Висшият: Възпитавайте децата си в красота и те ще намерят своя път в живота.

ВВ: Много ти благодаря.

Висшият: Моля.

 

Превод: Ати Петрова